Tabung

Saturday, May 24, 2014

Pengembaraan Umrah bersama bayi (bab 2)

Assalamualaikum w.t.b ...

Ada masa sikit boleh lah update entry kat blog ni sementara iman leka main.. nanti kalau dia dah merengek susah jadinya.
Untuk entry kali ni aku nak cerita tentang apa yang korang perlu letak dalam check list barang-barang yang korang perlu bawa nanti masa kat sana.

Check list barang aku dan En suami:

En. Suami:
1. pasang jubah pakai siap-siap masa        nak pergi sebab nak beli jubah kat madinah.
2. 1 pasang kain pelikat
3. seluar track 2 pasang
4. 2 pasang t-shirt
5. suar kecik

*sikit je barang en suami. sebab memang nak beli jubah kat sana.hihihi

Aku:
1.jubah 2 pasang. sepasang pkai siap-siap mase bertolak.
2. sepasang blouse
3. sepasang skirt labuh
4. tudung 2 pasang
5. 2 pasang baju t shirt
6. 3 pasang seluar palazo pakai mase pakai jubah n buat seluar tidoq
7. suaq kecik and bra yg mencukupi (kami bawk banyak)
8.2 pasang hand socks
9. 3 pasang socks gelap
10. kasut yang selesa sebab nanti banyak berjalan.
11. cermin mata.
12. pantiliners dan seangkatan dengan nya
13.ubat-ubatan kalau kot2 demam ke..sakit perut ke.. sebab kat sana mahai. Tapi Alhamdulillah kami sihat masa kat sana
14.tupperware dan botol air nak isi air zam-zam bawak balik hotel dan isi kudapan untuk kite atau anak2 makan.
15.mainan untuk iman kot2 bosan
16.baju untuk iman aku bawak lebih.
17.sweater aku..en.suami dan iman.
18.Buggy (hadiah dari kawan2 sebelum bertolak.terharu sangat.. banyak berjasa masa kat madinah.semoga Allah membalas segala kebaikan korang) carrier (pinjam arlyn.. berguna masa kat mekah sebab kat mekah tak boleh bawak masuk buggy dalam masjid)
19.sabun basuh baju
20. set mandian sewaktu dengannya
21.spray wudhu
22. charger universal
23.wipe tissue
24.pampers iman aku bawak yang besar.
25.beg carry nak bawak barang2 iman mase jalan2 kat sana
26.buku panduan umrah.. buku doa
27.camera digital
28.petroleum jelly kalau kulit kering..minyak angin