Tabung

Sunday, February 19, 2012

Saya Sayang awak!!

ok... sile muntah bagi mereka2 yang tak tahan bace title di atas... hihihi... tak kisah lah ape yang korang nak kate... aku cuma nak meluahkan ape yang aku rase... >_<

thanks sayang.... sayang awak sangat2... u make my day sunshine~~ (betul ke ayat aku tu??)
semoga kasih dan sayang ini akan terus mekar... dunia dan akhirat... setiap kejutan yang awak beri pada saya sangat2 diluar jangkaan saya... sangat terharu... (romantik jugak suami aku ni rupanya... :') )

Love You sayang~~    





 


gunung brincang~~~

weee~~ ok aku x sempat nak upload picture kawen lagi... nnt yerkk sume~~ skang aku nak cite pasal gunung berincang kat cameron highlands with my sayang... heee...

 disebabkan  en Adi cyg ni suka mendaki dan dia nak gi gunung berincang ni sebab dah dekat sangat dengan tempat ktorg menginap so aku ikutkan juga la... hihihi.. memule nak mendaki tapi sebab aku x bawak kasut yg sesuai en adi sayang decide naik kete jer...

 pengembaraan bermula dalam pukul 12 lebih.. sementara menunggu kitorang check- in hotel en adi plan gi gunung berinchang dulu... Untuk pergi ke gunung berinchang korang akan melalui ladang teh BOH yang the super duper cantik sangat view dia... macam dalam cite Heart...

sile abaikan minah yg tengah poyo tu yer... hihihi...

jalan nak ke gunung berinchang ni berpusing.. memalui lereng2 bukit yg banyak curam2 dan jalan dia pun x berape nak cantik.. tapi kite orang redah jer... memule kite org sesat sebab salah masuk simpang... jauh jugak la terlepas dengan kene lalu tepi lereng bukit yg banyak curam aku yang mule2 banyak cakap terus senyap... takot... dengan kiri kanan pokok2 hutan lalu sebelah lereng bukit yang curam... tapi ade gak mat-mat saleh yang lalu jalan kereta yang kt org lalu tu... gile berani dorang ni... aku yg naik kete ni pun dah mengelabah takut... dorang relax jer.. hihihi
 
Dan akhirnya ketakutan aku tu hilang bila sampai kepuncak... chejuk~~ dari puncak tu aku boleh tengok view cameron highlands... Cantiknya ciptaan yang Allah cipta..... patutlah en Adi suka panjat gunung... bile tengok view dari puncak selepas berpenat lelah naik dari bawah (walaupun kami penat lelah guna kereta... hihihi ) bila dapat tengok view dari atas satu kepuasan yang sukar nak digambarkan... (yer yer je minah ni)
segala kekusutan kat tempat keje hilang bile tengok dari puncak... x der dengar bunyi kereta yang menderum, moto mat2 rempit.. yang ada hanya bunyi unggas.. burung2... angin... wahhhh~~~ rindu nyer~~
 
Bukti kami sampai kepuncak~~

mase ni tengah sejuk kene angin dari puncak.....

wee~~~

ni kat menara tinjau kot... suke time ni~~

relax je naik puncak pakai selipar... hehehe... ;p

ni time balik... pose cikit.... ;p
 
 
 
 ok la... kite sambung lagi dengan cite lain plak yer... time to go... bubye~~


L.o.v.e
-rin-



 

Wednesday, February 15, 2012

Change from Miss Rin to Mrs. Rin~~


Alhamdulillah... syukur nikmat yang Allah beri.... selesai sudah majlis perkahwinan aku dan adi cyg... dalam x sedar dah masuk 2 minggu lebih melayari bahtera rumah tangga... cam x caye pun ade...hihihi... :')


Semoga  perkahwinan ini diberkati dan mengeratkan lagi kasih sayang antara kami berdua... love u so so much sayang... :') juga dikurniakan zuriat- zuriat yang ramai, soleh & solehah ,dibukakan pintu rezeki yang melimpah ruah untuk kami sekeluarga...


Buat teman-teman yang mengenali kami... doakan kami bahagia dunia & akhirat... doa ikhlas dari kalian amat bermakna buat kami.... <3 <3 <3

terima kasih yang tak terhingga buat keluarga, saudara yang banyak membantu sepanjang majlis berlangsung... buat cik nida cayang, thanks sgt2 bagi hadiah yang sangat2 best... telur pindang special...terharu aku tau.. nak masak dah la rumit..  n for the second adiah pun i terharu gak... hihihi.. :')
sorry yer kalo mase majlis tu aku x sempat nak layan korang semua... x sempat nak borak sgt2...

untuk picture kawen nnt aku masuk kan kalo ade kelapangan yeap... hihihi... time to go... bubye~~


-with l.o.v.e-

Tuesday, January 10, 2012

Jajan zaman Kanak-kanak

jajan apa yang korang makan mase zaman kanak-kanak korang... huhuhu... tibe2 plak aku
nak kuarkan entry ni... aku x tau la korang.. tapi zaman aku.. aku suka makan
jajan macam kacang bepang... sedap dimakan... nyum2... gula tarik... peveret aku mase kecik2... disalut ngan bijan... dah lame x jumpa gula2 tariik ni... sagun... sagun ni kalo makan x leh nak cakap.. sebab kalo cakap akan tersembur lah sekali sagun tu dari mulut korang..  kacang tumbuk, gula2 udang... huhu.. gula2 ni bukan la ade udang dalam dia tapi gambo pembalut dia ade gambo udang.. so aku panggil gula2 udang... dalam dia ade kacang... ni pun sedap.. gula2 susu gambo arnab...
ngan gula2 susu..  huhuhu... tapi skang aku jarang nampak jajan2 macam ni... yelah
kan skang banyak snek2 yang baru2 lagi sedap... huhuhu... tak tau la kalo aku yang x nampak..
rindunyer la zaman kanak-kanak... huhuhu...



Sagun





lagi 1 aku suka beli keropok ali baba...
huhuhu... dalam keropok tu ade mainan sekali... kalo nasib baik dapat rantai...
x salah aku 20 sen kot kopok tu.. ade keropok coklat ngan gift dalam dia.. balut ngan paper surat kabo...
pastu gula2 cincin... gula panjang belang2 pastu atas dia akan ikat ngan cincin tipu2 ade batu permata lagi you.. kelas kan..ade warna merah.. hijau.. batu tu macam2 bentuk.. huhuhu... gula2 tu pun dah lame x nampak... huhuhu... korang plak jajan ape yang korang selalu makan... ;p


-Mmuah-
Ryn

Contact lens.. oh Contact lens

Aku bercadang nak pakai contact lens...walaupun x rabun tapi gatal nak pakai.. huhuhu.. tapi takot nak pakai.. tapi nak mata cantik... besar macam barbies doll, mata bersinar gitu... try survay mane2 product contact lens yg bagus.. yang banyak aku jumpa kate elok pakai Freshlook.. sebab bile korang pakai rase mcm x der ape2 kat mate korang. selesa jer... aku tak tau sebab x pakai lagi.. huhu... nak pakai ke tak nak ek... tapi bile pakai semata2 nak mate cantik macam membazir plak duit tu buang kat situ... huhuhu...






beso kan mate minah ni... huhu... dah macam jo-un dah aku nengok.. ;p


-si mate cantek ;p-
ryn



Wednesday, January 4, 2012

Tahun baru permulaan fasa baru......

salam...  happy new year u all!!! tak lambat lagi kan rasenyer... baru bape ari masuk 2012.... huhuhu.... so ape azam korang tahun ni? azam tahun lepas tercapai x? huhuhu... kalau tanya aku... setiap ari rasenyer aku berazam... bukan tunggu nak masuk tahun baru jer berazam... huhuhu... selalunyer... aku letak kan target... ape yg aku nak dalam idup aku... Alhamdulillah... ape yg aku target tu dapat walaupun x semua tapi ade la yang sangkut.... semoga tahun ni lebih banyak kenangan manis yang dapat aku kumpulkan dalam idup aku... wah gitu~~ heehehe... itukan 1 doa gak kan... huhuhu... permulaan sebagai bakal seorang isteri... 1 fasa baru yang bakal aku tempuh... huhuhu... rasenyer aku ni macam baru jer masuk darjah 1.. tup2 dah nak tawen... ngehh... sungguh x percaya cepatnya masa berlalu.... semoga aku dapat menjadi isteri yang baik untuk bakal suami aku... waahhh~~ feeling gitu kan ko... hihihihi.... dan semoga sentiasa mendapat pentunjuk dari-Nya.. dimurahkan rezeki... dikurniakan zuriat yang banyak... dibersihkan hati dari perasaan busuk hati.. (x suke org busuk hati... busuk sangat hati ni x elok.. penyakit hati yang patut dijauhi menci3).... aminn... ya rabbal alamin....




Muaxx
-riri-