Tabung

Friday, November 18, 2011

Last day at kabaz...

Hai korang... just nak share arini aku last day keje kat kabaz before start keje tempat baru.. seriously sebak.... pejam celik dah 1 tahun 5 bulan aku kat sini, kat sini lah tempat aku caik rezeki, belajar benda baru.. dapat kawan baru.. pahit manis walaupun mungkin kejap tapi banyak makna untuk aku... 


Buat teman- teman seperjuangan, Ira, Raswan, zarul a.k.a Sifu, ejat, saipul the mr Jawa huhu.. hilmi, syazani, fendi, zul, Muiz jeng3.. En Asyuk, abg rezal, Musli, syazwan, bro azrul,.. gee~~, nisa.. ramai lagi yg aku x sebut.. kenangan sewaktu berkerja dengan korang akan aku ingat dan kenang sampai bile2. Thanks atas setiap tunjuk ajar korang sume... doa aku moga Allah memberikan kebaikan keatas kamu semua.. 

Untuk en Asyuk kalau en asyuk baca thanks sebab bagi peluang saya kerja kat sini... huhuhu... susah nak jumpa ngan bos yg gile2 cam en asyuk... hihihi....


Semoga Kabaz akan terus maju dimasa yg mendatang.... 


-Ryn-






Friday, November 11, 2011

Al kisah : Ujian saringan HIV

Hai sume.. lame rasenyer x 'mengupdate' blog ni kan kan kan.... dek kerana hambatan mase yg sangat terhad buat aku x dpt nak update blog ni. ok arini aku nak cite pasal ujian saringan HIV. eceh2,,, memudahkan untuk sesape nnt nak kawen wat rujukan...  semalam aku gi wat ujian saringan hiv kat tempat aku klinik kesihatan pel klang.

Sebelum ni aku main serbu jer.. aku ingatkan leh terus wat. rupenyer kene wat appoinment dulu dik non.. bile dah wat appoinment ngan amek borang (free je) nurse tu suh dtg ari khamis nyer kul 2 ptg, dlm hati aku aduhhh kene cuti lagi.. so aku decide amek half day.
.

.

.
Hari yang dinanti2 kan.. aku pun kuar opis gi port klang. almaklum aku ni x der kete naik ler ktm, appoinment kul 2 tapi aku sampai kul 220 ptg. sampai jer klinik aku gi kaunter letak borang kat kaunter pastu amek no. jgn lupe bayar duit singgit sekali..dan aku pun tunggu la sampai no aku dipanggil....



kebetulan time tu terserempak plak ngan kawan sekolah.. dia pun duk wat test hiv gak. borak2 ngan dia sambil menenangkan hati yg tengah gelabah takot dicucuk... sampai giliran aku, nurse tu tanya sikit tentang detail aku untuk record pastu amek darah. sikit jer dia amek, cucuk kat jari kemudian test kat alat dia. terus dapat result. minta cop kat doktor dah siap~~~ wehehehehe... lega... dah leh kawen.....  oppss! bukan dah leh balik.. hihihi




tu jer la serba sikit pasal step2 nak buat ujian hiv. hope dapat membantu sesape yg tgh planning nak kawen dalam mase terdekat ni. ujian ni hanya sah untuk 6 bulan sahaja. so jgn wat awal sgt yer.. takot tetibe korang tukar tarikh terlambat dari tarikh yg sepatutnyer menyusahkan plak nak wat balik semula... mase itu sangat berharga dik non..


sementara nak balik tu aku gi memenuhi hajat cik perut yg minta diisi kat KFC. Sebenarnya nak makan cheezy wedges  jer tapi alang2 mkn jer la sekali... balik umah makan lagi... makan je la kan.. naik badan nyer tidak... T_T.... Camne nak demok~~


 ok habis sudah kisah ujian saringan HIV. bersyukur kepadaNYA dipermudahkan urusan dan aku kene setle kan bab yg lain plak untuk persiapan perkahwinan aku. ok... jumpe next entry plak yer,...tata~~

-Love-