Tabung

Wednesday, September 28, 2011

love song



tetibe telinga ni nak layan lagu cintan cinton plak... hehee... skang ni aku tgh feeling layan lagu pasha feat adelia -penghujung cinta... ngehh... cam terbang2 jer bile dengar... muahahaha... gedik....


Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

.
.
.
.
.

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
.
.
.
.

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu
.

.
.
.
.
Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri
.

.
.
.
.
Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu
.

.
.
.
.
Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
.

.
.


.
.
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu





-L.O.V.E-
ryn

Wednesday, September 21, 2011

kasih + sayang

sangat tersentuh hati tengok singa tu bermanje2 dengan tuan dia... walaupun dia dah lame duduk kat habitat asal dia... kalau aku dapat peluk singa tu nak gomol2 jer rasenyer... macam teddy bear... comel... time dia manje jer la.. time dia menyinge... tatot mak~~





Friday, September 9, 2011

ketupat palas




kekawan... tetibe plak aku teringin nak makan ketupat palas... isshhhh... (mengalahkan orang preggy la ko ni rin) pantang nmpk makanan kat mane2 mesti teringin..... adeh... aku sebenarnye x penah makan ketupat palas... so x tau rasenye macam mane... hehehe.. ni sume berpunce dari blog puan Puan Ann.. ketupat palas manis isi daging sambal... slurppp~~ cam sedap je kan.. mane nak caik ek?? huhuhu...


ketupat palas


macam sedap je kan...haaaaa.... semput.... saya mahu ketupat palas.... harus gi cari kat rumah terbuka mane2 ni... hihihi...  ;p




-rin-


citer raya lagi... hehehe

hai korang~~ macam mane beraya? seronok?hehehe.. pejam celik pejam celik dah 11 hari kite berayakan... kejap jer mase berlalu aku rase skang ni.. macam mane persiapan korang mase nak dekat-dekat raya kawan2?
macam aku mgu last2 raya tu memang dah sibok sangat2 kat umah tu. tungang terbalik gak lah. memandangkan aku je la sorang intan payung pengarang jantung anak dara dalam umah tu. so memang tak menang tangan. mak aku pun tak larat buat keje sorang2. so dia tugas kan aku untuk handle segale ape keje  kat umah. (praktis untuk pas kawen sekali la ni... hehehehe )... dari memasak, buat kuih raya, pasang langsir, cat umah je mak aku x bagi aku sebab hero kat umah ade leh tolong cat kan.. hehehe

macam kuih raya mak aku memang suke kalau buat sendiri, dia lagi puas ati.. lagi pun aku suke bagi orang makan ape yang aku masak dan ape yang aku buat sendiri. puas hati sangat dapat jamu kat orang sebab kite masak ikhlas dari hati kite..eceh2.. hehehe... dan dia x suke kuih moden2 ni... alhamdulillah aku sempat gak wat nak dekat2 raya tu kuih raya....

pastu malam raya aku sambung plak masak untuk lauk makan2 esok nyer plak.. seharian didapur sungguh memenatkan. orang lain leh jalan2 gi jalan taiping or jalan tar malam raya tu tapi aku masih sibok didapur... uhuk..uhuk... tak per la kan.. janji ikhlas kite wat. lagipun tahun ni insyaAllah tahun last aku beraya sebagai anak dara nok... tahun depan insyaAllah kalau bertemu lagi bulan ramadhan & syawal berpuase & beraya sebagai bini orang... weeeee .... best ek? best ke? best la kan... hehhehe.... dan pasti suasana nyer mungkin berbeza dari yang sebelum2 ni... tapi aku selalu terpikir... kalau aku dah kawen nnt sape nak masak kan untuk mak ngan abah nanti.. nak hidang kan untuk family aku nnt... (tetibe touching kan kau rin... *deng)Tserius wey... sebab memang keje aku sume tu...... T_T



- Empunye Blog: cik rin-











Monday, September 5, 2011

Selamat hari raya~~

hai sume~~ amacam raya ? meriah x nok? hihihi... kate raya setahun sekali kan.. mesti la meletupkan.. ape2 pun beraye2 gak.. kehidupan lepas raya tu kene pikir gak. jgn main sedap je nak berbelanje... pas aye mulut tenganga... kering kontang poket... hehehe... ape2 pun aku nak ucap selamat hari raye lah yer kepada korang sume... maaf zahir & batin. maaf kalau ade terkasar bahase atau tersalah ayat sepanjang aku post kan entry kat blog aku ni... huhuhu... kite hanya manusia biase yang tak dapat lari dari melakukan kesilapan... peace!! no war...

memandangkan masih lagi mood beraye aku tujukan lagu ni kat korang sume la yer... aku suke sangat lagu ni... happy jer... hehehe... nengok sikit muke abg nuar mase mude2... hehehe... so layan~~






-ririn-
****tetibe nak makan cekodok... grrr.. ape kes... 
salam aidil fitri