Tabung

Friday, August 12, 2011

Bagus~~

Bagi mereka2 yang mencari dimana kedai bakery yg menjual alat2 pekakas dan bahan2 kering utk buat kek meh aku tunjuk kat korang. Macam aku sebelum ni mengagau mencari mane la kedai2 macam ni ade. Ghope2 nyer ade dekat2 opis aku jer.. haisshhh... hehehe... kat sini ko cakap la nak ape, tepung kek, baking powder, loyang, kotak kek dari yang kecik sampai yang besar bagak... sume ade kat sini... korang tinggal amek dan bayar jer... hehehe... kadang2 kan time kite nak buat kek ke ape ade bende yg susah nak caik kat kedai biase kan.. so kat sini sume ade.. kedai ni name dia kedai bagus.. salah 1 outlets dia kat shah alam sek 13....


.
.
.
.



.

.

.

.

.



nak tahu lebih lanjut?? korang pegi jer klik kat sini Bagus.... sume info yang korang nak leh tgk kat sini. dia ade wat demo ngan workshop gak bagi sape2 yang minat nak belajar buat kek.... ok... jumpe di lain entry~~ adios... salam.. dan selamat berbuke sume~~


-ryn-




Kuih....kuih...~~~

ermm Cakk!! hehehe.. hai korang sume~~selamat berpuasa~~ huhuhu... dah lame x update kan.. tengah malas nak update.. skang mood blog walking jer.. huhu..Puasa tak hari ni? hehe... tgh2 boring ni mesti pikir nak makan ape mase bebuke nnt kan.. nak beli ape kat bazar ramadhan nanti kan.. kan..kan...

Dah pikir dah ape nak buat @ beli mase buke nanti... huhuhu.. ni aku nak tunjuk antara kuih2 yang orang akan caik time nak buke pose... selalunyer la... 



kuih akok. 
kuih ni dari kelantan. En 'A' suke makan kuih ni. dia kate kuih ni sedap. walaupun rupa dia biase jer.. so jangan menilai dari ghoper yer keng kawan. cube dulu baru tau... 



Badak berendam.
 Aku pun x tau nape orang yang cipta kuih ni leh terpikir letak name cenggini.. hehehe.. tapi kuih ni memang sedap. lemak2 manis. sedap la.. mak aku rajin wat kuih ni time pose...


Roti john. 
ni kalau pose selalu nyer x beli roti john kat umah mmg x sah. abg2 aku memang dari dulu2 lagi kalau nak buke mesti beli roti john. time puase jer. kalau ari biase x der plak. hehehe..


Tepung pelita.

Kuih ni  i like.. sebab manis.. lemak berkrim.. atas lemak2 cikit... bawah dia manis.. hehehe.. 


Banyak lagi sebenarnya.. tapi aku letak yang ni jer la ek.. kang x tahan godaan plak korang.. huhuhu.. kay la... bubai~~

-ryn-