Tabung

Friday, July 1, 2011

Laksamana Sunan kembali!!!

OMG.... novel laksaman sunan dah keluar... huhuhu... tak sabar nak dapatkan novel ni T_T.... bagi aku trilogi laksaman sunan merupakan novel yang terbaik aku penah bace.. eceh2... hehehe.. jalan cerita menarik, bile kite bace novel ni seolah2 macam kite dalam dunia sunan. memang berhantu... hehehe... jom kt tgk sikit sinopsis cite ni....

Sinopsis Sutera Bidadari
Tajuk : Sutera Bidadari
Penulis : Ramlee Awang Mursyid
Harga : RM22.00

Sinopsis

Saifudin – Muncul semula dari Tasik Hulu Melaka setelah 6 purnama dalam pengawasan dan rawatan Hang Tuah. Pengambaraan pun bermula ke Negeri Atas Angin untuk memburu Taghut durjana. Pelayaran telah mengundang banyak pancaroba. Namun, dia tetap berazam dan bertawakal memburu musuh yang telah banyak menyesatkan manusia.

Raja Roman – Setelah Sang Petala berlepas diri, Taghut terkapai-kapai hilang kesaktian. Lebih mendukacitakan apabila dia kematian permaisurinya… Sutera. Namun, dia masih berazam untuk menghapuskan Laksamana Sunan sehingga ke hujung nyawa.

Makhluk Sumpahan – Sang Dewi muncul akibat sumpahan Maharani Pulau Utara sebelum kerajaan itu runtuh suatu waktu dahulu. Sang Dewi menyeru nama Saifudin menerusi lontaran suara naluri. Sang Dewi kerap memerangkap Saifudin ke alam tidak berdinding.

Saifullah – Pada abad ke 21 ini, dia memburu sisa kejahatan yang berlanjutan dari tahun 1511. Abid Kamal dan Shahril turut menyertainya kerana Saifullah mirip Saifudin yang pernah hidup pada tahun 1511.

Ramlee Awang Murshid – Sutera Bidadari, bukan hanya mempamerkan aksi lasak yang menguja pembacaan, malah turut memanipulasikan emosi kerana karya kali ini menggabungkan kedua-dua elemen yang tidak terungkai sehinggalah ke noktah terakhir.


ryn :)4 comments:

  1. OMG! Saya pon suka penulisan RAM ni...nampak gayanya lg 3 thn la br blh beli...anyways, salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  2. bestkan novel dia...lain dari yg lain novel dia. bace x boring.heehehe.. eh? nape kene tunggu 3 thn baru leh beli? btw.. thanks yer jd follower kite... ngehhh.. ;p

    ReplyDelete
  3. Suke~~ thanks jd follower kite.. hehehe :)

    ReplyDelete