Tabung

Wednesday, July 6, 2011

Jom minum susu dan menang~~

Susu... ermmm...nyummy... nyummy... dulu aku benci minum susu. ingat lagi kalo time kecik2 kalo mak bagi minum susu mencicit aku lari...hehehe... tapi tu dulu la.. time2 zaman jahiliyyah. bile dah meningkat remaje ni baru time ape kebaikan susu ni. salah 1 kebaikan yang aku bace adalah mengawal perasaan marah kite.cemner tu... dengan minum susu korang akan rase tenang tak mudah marah.


salah 1 kajian yang di buat mengatakan bahawa kalsium yang ada dalam susu membuktikan dapat meredakan kemarahan seseorang serta meberi kesan kepada sistem saraf manusia dengan merehatkan otak.... deng~~ ape lagi kebaikan susu... banyak lagi ni... cube korang negok nape baby kalo minum susu jer terus tido.

Dan kalau korang nak tau susu ni juga merupakan antara minuman kegemaran Rasulullah S.A.W... sebelum ni aku penah cite kat korang... cer negok ni balik yer.. Sini


Sekarang ni pun Dutch lady ade buat peraduan minum banyak dan menang banyak.... huhuhu... leh la try contest ni..minum banyak badan sehat untung nasib leh menang... huhuhu.... nengok kat sini yerkk..SUSU






ryn ;)

No comments:

Post a Comment