Tabung

Monday, July 25, 2011

Doa mengawal perasaan marah

salam sume... hari ni aku nak share 1 doa kat korang... elok diamalkan kirenyer korang tengah marah.. amalkan selain selawat dan istighfar banyak2...




Surah Al Anbiyaa' Ayat 69



Terjemahan

"Hai Api, Jadilah Engkau sejuk serta Selamat sejahtera kepada Ibrahim (nabi)! "


share is caring.... renung-renungkan dan selamat beramal... :)

Sunday, July 24, 2011

Hari bahagia saya ......

Salam all.... aku nak share kat korang something... hehehe... sorry maybe dah lame, basi dah kot... baru skang nak share.. hehehe... gambo2 mase majlis pertunangan aku bersama Mr A..oppss! hehehehe... dan walaupun dah terlambat sangat aku nak ucap gak thanks sooo sooo much for all family, members, jiran2, sedara2.. yang banyak membantu secara langsung atau secara tak langsung sepanjang majlis pertunangan aku tu.. eceh.. macam artis la plak berucap.. hehehe...




senyum!!


actually.. sorry for all members yang aku x jemput.. ramai member yang tanya nape x bagi tau, tak jemput.. so sorry.. kalau boleh nak jemput sume yang ade...harap korang sume paham yer kawan2.. InsyaAllah..mase nikah nnt aku jemput korang sume aku buat pertunangan ni secara sederhana sahaja... hope sangat kawan2 sume paham... isshh.. susah nak jaga ati sume orang kan.. tapi aku try yerkk kawan2..






bakal mak mertua ku.. aminn..


dan sekali lagi aku nak ucap thanks dekat mak abah, along kak long, angah kak ngah , kapit, shah, mak jah & family, kak ngah, shela (thanks sponser make up), azi (thanks tolong mekapkan muke saya jadi cantek mase hari pertunangan saye.. hehee ) kawan2 sume yang sudi datang. yusma, fiza, azi, yati & mummy lin walau pun time tu tgh ngandung.. huhuhu.. ziela, thanks to all... yang sudi meraikan hari bahagia aku.. hanya Allah yang dapat membalasnya.. huhuhu....


And last but not least... for Mr 'A'... just want to say something... sayang saya pada awak tak ade penghujungnyer... hanya Allah yang boleh memisahkannya... T_T.... (jiwang giler.... huhuhu... ngan en tunang sendiri x per la kot..)... thanks sebab sudi terima segala kelemahan kekurangan yang ada pada diri b.. i'm not a perfect person.. but i'm trying to be a good for u sayang... sob..sob..sob... luv u always...

Wednesday, July 6, 2011

Jom minum susu dan menang~~

Susu... ermmm...nyummy... nyummy... dulu aku benci minum susu. ingat lagi kalo time kecik2 kalo mak bagi minum susu mencicit aku lari...hehehe... tapi tu dulu la.. time2 zaman jahiliyyah. bile dah meningkat remaje ni baru time ape kebaikan susu ni. salah 1 kebaikan yang aku bace adalah mengawal perasaan marah kite.cemner tu... dengan minum susu korang akan rase tenang tak mudah marah.


salah 1 kajian yang di buat mengatakan bahawa kalsium yang ada dalam susu membuktikan dapat meredakan kemarahan seseorang serta meberi kesan kepada sistem saraf manusia dengan merehatkan otak.... deng~~ ape lagi kebaikan susu... banyak lagi ni... cube korang negok nape baby kalo minum susu jer terus tido.

Dan kalau korang nak tau susu ni juga merupakan antara minuman kegemaran Rasulullah S.A.W... sebelum ni aku penah cite kat korang... cer negok ni balik yer.. Sini


Sekarang ni pun Dutch lady ade buat peraduan minum banyak dan menang banyak.... huhuhu... leh la try contest ni..minum banyak badan sehat untung nasib leh menang... huhuhu.... nengok kat sini yerkk..SUSU






ryn ;)

Tuesday, July 5, 2011

Pompuan pun boleh kencing berdiri??

haaa??? ape tu?? ape kah?? aku ade terjumpe dalam youtube tentang 1 produk yg direka khas untuk pompuan 'pee' berdiri... erkk... huhuhu... macam tak senonohkan... hehehe... kite layan tgk video ni yerk....










ryn :)

10 Reason Why You Should Leave Office Sharp




ryn

Friday, July 1, 2011

Laksamana Sunan kembali!!!

OMG.... novel laksaman sunan dah keluar... huhuhu... tak sabar nak dapatkan novel ni T_T.... bagi aku trilogi laksaman sunan merupakan novel yang terbaik aku penah bace.. eceh2... hehehe.. jalan cerita menarik, bile kite bace novel ni seolah2 macam kite dalam dunia sunan. memang berhantu... hehehe... jom kt tgk sikit sinopsis cite ni....





Sinopsis Sutera Bidadari








Tajuk : Sutera Bidadari
Penulis : Ramlee Awang Mursyid
Harga : RM22.00

Sinopsis

Saifudin – Muncul semula dari Tasik Hulu Melaka setelah 6 purnama dalam pengawasan dan rawatan Hang Tuah. Pengambaraan pun bermula ke Negeri Atas Angin untuk memburu Taghut durjana. Pelayaran telah mengundang banyak pancaroba. Namun, dia tetap berazam dan bertawakal memburu musuh yang telah banyak menyesatkan manusia.

Raja Roman – Setelah Sang Petala berlepas diri, Taghut terkapai-kapai hilang kesaktian. Lebih mendukacitakan apabila dia kematian permaisurinya… Sutera. Namun, dia masih berazam untuk menghapuskan Laksamana Sunan sehingga ke hujung nyawa.

Makhluk Sumpahan – Sang Dewi muncul akibat sumpahan Maharani Pulau Utara sebelum kerajaan itu runtuh suatu waktu dahulu. Sang Dewi menyeru nama Saifudin menerusi lontaran suara naluri. Sang Dewi kerap memerangkap Saifudin ke alam tidak berdinding.

Saifullah – Pada abad ke 21 ini, dia memburu sisa kejahatan yang berlanjutan dari tahun 1511. Abid Kamal dan Shahril turut menyertainya kerana Saifullah mirip Saifudin yang pernah hidup pada tahun 1511.

Ramlee Awang Murshid – Sutera Bidadari, bukan hanya mempamerkan aksi lasak yang menguja pembacaan, malah turut memanipulasikan emosi kerana karya kali ini menggabungkan kedua-dua elemen yang tidak terungkai sehinggalah ke noktah terakhir.


ryn :)